abonneren

Het verschil tussen oude iPhones en de nieuwe iPhone 6s

De nieuwe iPhone is uit, en wat je er ook van vindt, hij is in praktisch alle opzichten iets beter dan zijn voorganger. Hoe verschilt de iPhone 6s met de iPhone 6s Plus? We zetten de verschillen naast elkaar.

Modellen

De iPhone 6s komt, net als de iPhone 6, in 2 varianten uit. Er is de iPhone 6s, en de grotere iPhone 6s Plus.

De modellen zijn even groot als de iPhone 6. De 6s heeft een scherm van 4,7", en de 6s Plus is 5,5".
 

Opslagruimte

Apple blijft stoïcijns vastklampen aan de beperkte opslagruimte, wat voor veel fans geen fijn nieuws is. De goedkoopste iPhone heeft slechts 16 GB, al is het ook mogelijk modellen met 64 GB en 128 GB beschikbaar.

Zoals vanouds zijn ook de nieuwe modellen niet uit te breiden met een sd-kaart.
 

Processor

De iPhone 6s heeft een sterkere processor dan de iPhone 6. Waar die laatste draaide op de A8, heeft de nieuwe iPhone 6s een nieuwe processor, wat logischerwijs de A9 is. Die is volgens Apple 70% sneller dan de voorganger.
 

Accu

Apple wilde tijdens de presentatie niets kwijt over de cruciale accuduur, maar Macrumors lijkt te weten waarom: De accu wordt minder goed dan de vorige iPhones. Waar de iPhone 6 nog een accu van 1,810 mAh telde, blijkt uit een promofilmpje dat de iPhone 6s een accu heeft van 1,715 mAh.

Natuurlijk is het aantal mAh's niet altijd relevant voor de accuduur en heeft Apple wat software-trucjes toegevoegd, maar een kleinere fysieke accu biedt ons weinig hoop...
 

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner die Apple al introduceerde in de iPhone 5s is ook in de 6s (Plus) aanwezig, al heeft de scanner wel een upgrade gehad die het lezen van je vingerafdruk een stuk preciezer moet maken.
 

Camera

Misschien wel de opvallendste upgrade zit in de camera. Die gaat van 8 megapixels in de iPhone 6 naar een stevige 12 megapixels. De camera kan in dit geval ook nog eens video's maken in 4k-resolutie.

De voorcamera gaat van 1,2 megapixels naar 5 megapixels, ook geen mis te verstane upgrade.

Meer details over de camera ontbreken op dit moment nog - zo lijkt het er niet op dat er optische beeldstabilisatie in de lens zit, en is het niet duidelijk hoeveel diafragma de camera heeft.
 

Scherm

Dit is de echte vernieuwing in de iPhone 6s. Die heeft namelijk een drukgevoelig scherm, genaamd '3D Touch'. Daarmee kun je het scherm harder ingedrukt houden om extra acties uit te voeren, zoals in inzoomen op een foto.
 

Siri

De slimme assistent Siri is uiteraard ook in de nieuwe iPhone aanwezig, en ze verstaat ook nu weer Nederlands.

Opvallender is echter dat Siri in de iPhone 6s (Plus) een altijd-aan-modus heeft. Daardoor luistert de assistent altijd mee, en hoef je haar niet speciaal op te roepen via de home-knop. Uiteraard is die functie optioneel en kan die gewoon uit worden gezet in de instellingen.
 

Beschikbaarheid

Helaas, we moeten nog even wachten tot de nieuwe iPhone bij ons uit komt. Apple noemde een aantal landen waar het toestel in september op de markt komt, maar Nederland en België zitten daar niet bij.
 

Prijzen

De prijzen voor de iPhone zijn vrij hoog: Dit is wat de modellen gaan kosten in Duitsland, waar het model aanvankelijk beschikbaar komt.

iPhone 6s 16 GB: 739 euro
iPhone 6s 64 GB: 830 euro
iPhone 6s 128 GB: 930 euro

iPhone 6s Plus: 849 euro
iPhone 6s Plus: 949 euro
iPhone 6s Plus: 1,049 euro

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: 3d Touch, Apple Keynote, iPhone 6s Plus, iphone, Keynote, Iphone 6s, Apple

Nieuws headlines

Laatste reactie