abonneren

Het regent weer eens aanklachten

Het is weer eens aanklachtentijd. Universal is boos op Grouper en Bolt.com wegens copyrightschending, de IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) klaagt zo'n 8000 muziekliefhebbers aan wegens filesharing. Universal heeft Grouper en Bolt.com aangeklaagd voor het hosten van illegale muziekvideobestanden waarbij het copyright bij Universal ligt. Het label wil $150.000 zien per elke keer dat de videos bekeken zijn -- wat waarschijnlijk tegen de duizenden keren loopt. Universal stelt dat Bolt en Grouper het illegaal verspreiden actief aanmoedigen via hun site.
Grouper is overigens eigendom van Sony Pictures.

De IFPI pakt het anders aan en vervolgt 8000 mensen die bestanden uitgewisseld hebben. Het gaat om personen in 17 verschillende landen, waaronder ook Nederland. Volgens de IFPI kunnen de meeste zaken voor ongeveer $3000 geschikt worden. Hoewel sommige mensen dat wat veel vinden, zegt de IFPI dat filesharing onvergeeflijk is en dat er genoeg legale alternatieven zijn om aan muziek te komen.

Bron: BetaNews, The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord