abonneren

Het laatste Apple Tablet-gerucht: een grote iPhone

Woensdagavond om 19:00 Nederlandse tijd zal het verlossende woord uit de mond van Steve Jobs zelf komen: komt er een Apple Tablet, hoe gaat het heten en wat kan het doen? Tot die tijd moeten we het met geruchten doen, maar inmiddels is vrij zeker dat het om een soort grote iPhone gaat.Flurry, dat applicatiestatistieken bijhoudt, weet vrijwel zeker dat de Apple Tablet een soort grote iPhone is.
Het bedrijf heeft namelijk 50 verschillende tablet-apparaten opgemerkt in de statistieken. Deze apparaten zijn gebruikt om verschillende soorten applicaties uit de App Store te testen. De ip-adressen van deze apparaten konden worden teruggeleid tot het hoofdkantoor van Apple in Cupertino.

Volgens Flurry zijn er 200 verschillende applicaties getest op het 'onbekende apparaat'. Het ging hierbij vooral om games en media-applicaties. De applicaties werden gebruikt op OS 3.2, wat het vermoeden bevestigd dat de Apple Tablet hetzelfde besturingssysteem gebruikt als de iPhone. Het lijkt aannemelijk dat de productieversie van de Tablet gebruik zal maken van OS 4.0, net als een mogelijk nieuwe iPhone.

Vanuit de kranten- en tijdschriftenhoek is bevestigd dat de Apple Tablet gebruikt kan worden als leesapparaat, maar dat content pas halverwege 2010 beschikbaar komt. Dit lijkt te bevestigen dat Apple de Tablet wel gaat aankondigen, maar nog niet gaat verkopen. De echte introductie zou ergens in juni of juli van dit jaar liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie