abonneren

Het gerucht: Microsoft hernoemt Live Search

MSN Search, dat was de eerste naam waaronder de zoekdienst van Microsoft bekend werd. Twee jaar geleden werd de naam gewijzigd in Live Search, en als de geruchten kloppen zal ook die naam komend jaar weer veranderd worden. De nieuwe naam zou Kumo moeten worden.Volgens - sterk aanzwellende - geruchten op internet heeft de domeinregistrator CSC Corporate Domains inmiddels de domeinen Kumo.com, .net, .jp, .fr, .ru en nog een aantal landenextensies vastgelegd. CSCCD is een bedrijf dat Microsoft regelmatig gebruikt om domeinnamen mee vast te leggen.
Ook kumosearch.com, kumopics.com, kumowiki.com, kumogroups.com en kumotravel.com zijn inmiddels vastgelegd.

Kumo komt uit het Japans en betekent zowel spin als wolk. Dat laatste zou erop kunnen duiden dat de naam misschien niet (alleen) voor de zoekdienst gebruikt zal worden, maar voor andere cloud-computing-concepten.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord