abonneren

Het doek valt voor TorrentSpy

De populaire torrentsite TorrentSpy houdt ermee op. De site wil de privacy van zijn gebruikers niet op het spel zetten en heeft besloten dat het sluiten van de deuren de meest verstandige keuze is. TorrentSpy benadrukt dat de beslissing niet op een gerechtelijk bevel is gebaseerd.TorrentSpy heeft het al langere tijd moeilijk. In 2006 raakte de site verwikkeld in een juridisch gevecht met de MPAA; de site moest vanaf dat moment op last van de rechter uitgebreide logbestanden bijhouden van alle bezoekersactiviteiten.
Om Amerikaanse bezoekers te behoeden tegen rechtszaken heeft TorrentSpy daarop de toegang voor Amerikaanse ip-adressen uitgeschakeld. Toch was de rechter van oordeel dat TorrentSpy knoeide met bezoekersgegevens, en besliste in de rechtszaak in het voordeel van de MPAA.

Door het afsluiten van Amerikaanse gebruikers zijn de bezoekeraantallen dramatisch gedaald. Nu ook de uitspraak in het voordeel van de MPAA uitgevallen is, heeft het team er weinig zin meer in. De zoekmachine is sinds 24 maart permanent gesloten.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord