abonneren

Het doek is gevallen voor Symbian UIQ

Het ziet er niet rooskleurig uit voor de 270 werknemers van UIQ, een van de bekendste Symbian-uitvoeringen. Sinds de oprichting van de Symbian Foundation, dat vol inzet op de Series 60-uitvoering van Symbian, is er geen vraag meer naar UIQ.UIQ heeft zijn werknemers gewaarschuwd dat alle banen binnen twee maanden worden uitgefaseerd. Sony Ericcson heeft werknemers aangeboden hun loon in ieder geval gedurende deze periode door te betalen. Vrijwel alle UIQ-werknemers bevinden zich in Zweden.

UIQ was altijd de grote concurrent voor Series 60. Waar Series 60 zich op het toetsenbord richtte, ging UIQ voor de stylus-interface. Vooral Sony Ericsson heeft veel mobieltjes met UIQ uitgebracht en vorig jaar nog liet Motorola weten plannen met UIQ te hebben.

De grote ommekeer is echter de iPhone geweest, die de touchscreen-interface een compleet nieuwe impuls heeft gegeven. Nokia heeft Series 60 compleet omgegooid in deze richting en de industrie snapte niet waarom er twee touchscreen-varianten van Symbian nodig waren. In het gevecht met Series 60 heeft UIQ uiteindelijk het onderspit moeten delven. Nokia, dat inmiddels grootaandeelhouder van de Symbian Foundation is, pusht nu voor een nieuwe Symbian-versie die het beste van beide werelden combineert -- maar in realiteit komt het er op neer dat Series 60 wordt uitgebreid met UIQ-functionaliteit.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord