abonneren

Herstructurering Palm leidt tot nog meer banenverlies

Palm heeft aangekondigd dat het nog eens 20 procent gaat bezuinigen, bovenop de huidige maatregelen die al genomen zijn om het bedrijf af te slanken. Het bedrijf zit in zijn maag met een tegenvallende vraag naar smartphones en lage winstmarges op de populaire Centro-smartphone.Palm heeft vorig jaar al 100 werknemers ontslagen enzetteer alles op in om de Centro een succesverhaal te maken.
Dit is zeker gelukt, maar met onverwachtse gevolgen: door de enorme vraag naar de Centro zijn de winstmarges lager geworden, waardoor de kosten zwaarder wegen dan verwacht. 

Twee weken geleden kondigde Palm nog een aantal ontslagen aan, nu is bekend dat er nog meer mensen het bedrijf moeten verlaten. Veel van de werknemers die nu ontslagen moeten worden, bevinden zich in Azië. De verantwoordelijkheid voor deze regio komt in handen van het Amerikaanse team.

Inmiddels denkt Palm er weer over de focus te verschuiven naar de high-end Treo-smartphones, omdat hier de winstmarges een stuk hoger zijn.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord