Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Herfstopruiming bij Google voor 10 diensten

Google geeft invulling aan het eerder aangekondigde voornemen de aandacht te concentreren op belangrijke producten en diensten. Nu is het dan de beurt aan tien producten of diensten waar Google een einde aan maakt.

De 10 diensten zullen de komende maanden geleidelijk worden afgebouwd om de gebruikers de gelegenheid te geven het gebruik te stoppen of alternatieven te zoeken.

De 10 diensten worden of gestopt of in andere Google-diensten ondergebracht. Eerder al maakte Google een einde aan Google Health, Google Labs en Google Powermeter. Ook werd de Google Toolbar voor Firefox de nek omgedraaid.

Nu zijn de volgende diensten aan de beurt: Aardvark, Desktop, Fast Flip, Google Maps Api voor Flash, Google Pack, Google Web Security en Image Labeler, Notebook en Subscribed Links.

Niet al deze tien zijn bij iedereen even bekend. De kans is dan ook groot dat je ze niet zult missen. Aardvark was een website voor het zoeken naar antwoorden op vragen binnen je eigen netwerk. Google Desktop was een tool voor het doorzoeken je eigen computer. Google Pack was een verzameling van handige tools. Het pakket verdwijnt, de belangrijkste tools niet. Google Notebook documentjes zullen automatisch naar Google Docs worden omgezet. Zie het volledige overzicht in de Google blog.

De opruiming is volgens Google nodig om meer mankracht aan de ontwikkeling van belangrijke producten te besteden. De onlangs geïntroduceerde sociale netwerkdienst Google+ is hiervan een belangrijk voorbeeld.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie