abonneren

HERE Maps voor Windows Phone en Windows 10 stopt

De ondersteuning voor het populaire HERE Maps voor Windows Phone stopt. De ontwikkelaars trekken de stekker uit de Windows 10-apps, en gaan de Windows Phone 8-apps alleen nog van kritieke updates voorzien.
De ontwikkelaars kondigen dat aan in een blogpost.

Dat betekent dat de HERE-apps vanaf 30 juni dit jaar niet meer op Windows 10 Mobile werken, maar om het proces te versnellen haalt Nokia de apps op 26 maart al uit de Windows Store.

Geen ondersteuning meer

De Windows Phone 8-apps blijven nog wel werken, al krijgen die apps alleen nog kritieke beveiligingsupdates, en geen extra ondersteuning meer. De reden dat de Window 10-apps niet meer werken is omdat die nu alleen via een soort omweg gebruikt worden, maar die omweg werkt vanaf 1 juli niet meer. De ontwikkelaars willen niet alle apps vanaf de grond af aan opnieuw op moeten bouwen en hebben daarom besloten geen nieuwe Windows 10-app te maken.

Gratis upgrade

Opvallend detail is dat Microsoft van plan is om alle Windows Phone 8-toestellen uiteindelijk om te zetten naar Windows 10. Vooralsnog is dat nog niet gebeurd, maar dat gratis upgrade zou 'begin 2016' moeten komen. Windows 10 draait voorlopig alleen nog op een aantal Microsoft-toestellen, zoals de Lumia 950 en 950 XL, de midrange Lumia 650 en de goedkope Lumia 550.

Fans

Het stoppen van HERE Apps is een klap voor fans van het mobiele besturingssysteem, zeker omdat Microsoft van plan is om uiteindelijk alle Windows Phone-toestellen over te zetten naar Windows 10. HERE Maps was altijd één van de populairste en meestgebruikte apps van het besturingssysteem, iets dat door de echte fans altijd veelvuldig werd verkondigd.

De makers merken overigens wel op dat veel belangrijke elementen van HERE tegenwoordig verwerkt zijn in Microsofts eigen Maps-apps. Ook zijn er veel alternatieven zoals Waze die die functies overnemen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Windows

Laatste reactie