abonneren

''Helft Nederlanders wil keurmerk online video''

Ruim de helft van de Nederlandse consumenten vindt dat er net als bij televisie een keurmerk moet komen voor online video filmpjes, zoals te zien op websites als YouTube. Dit blijkt uit een onderzoek naar de veiligheid van online videofilms dat het bedrijf Mobillion liet uitvoeren onder 1200 Nederlanders. Een minderheid vindt een keurmerk voor online video's overbodig. Bijna 90 procentprocent van hen is van mening dat ouders zelf moeten zorgen dat hun kinderen geen ongepaste filmpjes op websites bekijken.
Zo'n negen procent vindt dat kinderen zelf in staat zijn de filmpjes te beoordelen.

Respondenten die voor invoer van een keurmerk zijn, zijn verdeeld over wie de online video's zou moeten screenen. Zo'n 40 procent van de respondenten vindt dat de organisatie achter Kijkwijzer voor televisie zijn werkgebied zou moeten uitbreiden naar internet. Het merendeel (53 procent) is echter van mening dat beheerders van websites met filmpjes verantwoordelijk zijn voor de screening van de filmpjes op hun site. Opvallend is dat slechts vijf procent vindt dat de makers van filmpjes verantwoordelijk zijn voor het screenen van hun filmpjes voordat ze deze op internet zetten.

De enquête werd uitgevoerd in opdracht van Mobillion door Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, onder 1200 mensen.


Bron: www.mobillion.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie