abonneren

Heffing op geheugenkaarten van de baan

Minister Hirsch Ballin van Justitie wil niet dat er een thuiskopievergoeding wordt ingevoerd op usb-sticks en losse geheugenkaarten. De bewindsman reageert op berichten in de media waarin melding wordt gemaakt van een voorgenomen heffing van 15 cent per stuk, exclusief btw. Onder meer de Consumentenbond trok gisteren fel van leer tegen deze heffing.

De minister heeft sterke kritiek op het voornemen van Stichting De Thuiskopie om deze heffing door te voeren. De stichting die de tarieven vaststelt, de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoedingen, heeft al sinds 1 januari 2005 en onlangs nog voor 2007 een nulheffing op usb-sticks en geheugenkaarten vastgesteld. Dat moet zo blijven, aldus de bewindsman. Zo nodig zal opnieuw wettelijk worden ingegrepen.Van nieuwe heffingen kan wat hem betreft geen sprake zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord