abonneren

Heeft IBM interesse in AMD?

Reuters claimt dat IBM geïnteresseerd zou zijn in een overname van AMD. Op zich geen vreemd bericht, gezien de financiĆ«le malaise waar de grafische kaart-fabrikant zich de laatste jaren in bevindt. Analisten bestempelen een dergelijke overname echter als uiterst onwaarschijnlijk.Het gaat al tijden lang niet al te best met AMD.
Al voor de acquisitie van ATI zag het er niet rooskleurig uit, maar sinds de overname is het bedrijf al helemaal in zwaar weer gekomen. Een verlies van anderhalf miljard euro in het laatste kwartaal spreekt boekdelen, vooral gezien de winst die Intel in dit kwartaal wist te behalen.

Volgens Reuters zou IBM nu geïnteresseerd zijn in een overname van het kwakkelende AMD. IBM en AMD hebben op dit moment al een research & development-deal. Ook zouden Texas Instruments en Freescale interesse hebben getoond in AMD. Analisten achten de kans uiterst klein dat AMD overgenomen zal worden door IBM. IBM beweegt zich juist weg uit de hardwaresector, in de richting van software en oplossingen.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: