abonneren

Heeft deal tussen Apple en AT&T nog bestaansrecht?

Een groep anonieme softwareontwikkelaars gaat binnenkort online een programma verkopen waarmee iPhone-eigenaren het trendy hebbeding op elk mobiel netwerk kunnen gebruiken, niet alleen op die van AT&T.Apple lanceerde twee maanden geleden in de VS zijn iPhone. Het idee was dat iPhone-eigenaren verplicht een tweejarig contract moesten aangaan met telecomaanbieder AT&T. Maar een groep ontwikkelaars heeft de software gekraakt waardoor eigenaren niet meer vast zitten aan een exclusief contract met AT&T.
Doordat de hack compleet softwarematig is, hoeft de eigenaar niet de behuizing van het mobieltje te openen. Een leek kan met behulp van het programma binnen twee minuten de iPhone ‘unlocken'.

Jennifer Bowcock, woordvoerder bij Apple, wilde geen commentaar geven op het nieuws. AT&T-woordvoerder Mark Siegel wilde niet speculeren of de hack wel of niet legaal is, maar hij wilde wel benadrukken dat een iPhone-eigenaar vast zit aan een tweejarig contract wanneer hij de iPhone op de normale manier activeert. Een eigenaar is verplicht de maandelijkse rekeningen te betalen.

De ontwikkelaars hebben een website gecreëerd met de naam iPhoneSIMfree.com. Er staat echter nog weinig informatie op de site en de hack kan nog niet gekocht worden. De ontwikkelaars gaan de hack - waarvan de prijs nog niet bekend is - verkopen zo gauw het online betalingssysteem en het customer-servicesysteem werken. De groep wacht ook nog op meer informatie van hun advocaat. De ontwikkelaars hebben de domeinnaam minder dan twee weken geleden gekocht.

Volgens twee van de ontwikkelaars bestaat de groep uit zes mensen, afkomstig uit drie verschillende continenten. Ze zeggen fans te zijn van Apple die vinden dat de iPhone voor iedereen beschikbaar moet zijn, ook voor mensen die geen AT&T willen of kunnen gebruiken.

"Ik woon niet in Amerika en ik kan het niet gebruiken," aldus één van de ontwikkelaars. "Dat is niet eerlijk." De ontwikkelaars weten niet of het hacken van de iPhone legaal is.

Apple noch AT&T heeft contact opgenomen met de ontwikkelaars.

Eerder deze maand wist een tiener de iPhone te kraken, maar hiervoor moest het mobieltje uit elkaar gehaald worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord