abonneren

HeavyMail

HeavyMail is één van de eerste bestandsverzenders en was gratis, maar inmiddels is alleen de proefperiode kosteloos. Daarna kost een abonnement $ 30 per jaar. De verzender is dan gebonden aan een maximum van 10 GB (ontvangen is gratis). 10 tot 100 GB extra kost $ 25 tot $ 145. In de gratis proefperiode van dertig dagen kun je maximaal 1 GB versturen.
Met een abonnement kun je per keer maximaal 2 GB versturen.

Aan de slag met HeavyMail is een fluitje van een cent. Even de software downloaden, een e-mailadres met naam en wachtwoord opgeven en u bent klaar om bestanden te versturen.
De interface van het programma doet sterk denken aan een e-mailprogramma.

De site van HeavyMail rept niet over Vista, maar wel over ondersteuning van Windows 2000/XP en er is ook een versie voor Mac OS X. HeavyMail gebruikt versleuteling voor het beschermen van bestanden en kan een bestand naar maximaal tien geadresseerden tegelijk versturen. Dat kost dus wel geld, maar de makers van HeavyMail bieden een eenvoudig gratis alternatief: Bonpoo (www.bonpoo.com). Deze webgebaseerde dienst weigert echter bestanden groter dan 250 MB, maar verstuurt wel weer naar twintig mensen tegelijk, ook anoniem.

Website: www.heavymail.com
Sterren: 2/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: