abonneren

HDTV en PS3 bovenaan kerstverlanglijstjes

Uit een online onderzoek van het bedrijf CompTIA (Computing Technology Industry Association ) naar de gadgetwensen van mensen blijkt dat gameconsoles hoog op de kerstverlanglijstjes staan.Veel mensen willen dit jaar van de Kerstman een HDTV. Maar ook de Playstation 3 is welkom onder de kerstboom. Vorig jaar stond de PS3 ook al in de topvijf van meest gevraagde kerstcadeautjes, net als een HDTV en Microsofts Xbox 360.

Nintendo's Wii staat op de derde plaats van meest gewilde gadgets en niet geheel verrassend staat de Xbox 360 op de vierde plaats. Op de laatste plaats in de top vijf staat de pc.

Opmerkelijk is dat de PS3 wel zeer gewild is, maar dat de console nog steeds slechter verkoopt dan zijn concurrenten. Uit de meest recente cijfers blijkt dat er wereldwijd 15 miljoen Wii's zijn verkocht en 13,7 miljoen Xbox 360s. Van de PS3 zijn er maar 6,4 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

"De vraag naar digitale entertainmentsystemen voor in de huiskamer is nog nooit zo groot geweest en de keuzes die de consumenten heeft, zijn ook nog nooit groter geweest," zegt John Venator, de baas van CompTIA.

Sony heeft nog meer redenen om blij te zijn met de resultaten van CompTIA's onderzoek. In de top tien staat zijn Blu-ray DVD-speler boven concurrent HD-DVD.

Het onderzoek is gehouden tussen 1 en 29 november onder 1.012 respondenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: