abonneren

HDMI-standaard wint een Emmy

De bedenkers van de High-Definition Multimedia Interface (HDMI), waardoor HD een grote vlucht heeft kunnen nemen, hebben een Emmy gekregen.Sinds de lancering van HDMI zes jaar geleden zijn er meer dan 620 miljoen producten geproduceerd waar de input in zit. Tegen het einde van dit jaar zal 100 procent van alle digitale televisies minstens één HDMI-input hebben.

De Emmy voor ‘Technology and Egineering' heeft een fascinerende geschiedenis. De NASA ontving een Emmy in 1969-70 voor het tot stand brengen van een kleuren-tv verbinding met de Apollo-missie. Sony ontving in 1972-73 een Emmy voor zijn Trinitron-technologie en in 1975-76 voor een concept dat uiteindelijk de videorecorder werd. In 1986-87 werd een controversiële Emmy gegeven aan het bedrijf Colorization Inc., de mensen die de technologie hebben ontwikkeld waarmee zwart-wit films ingekleurd kunnen worden.

De Emmy voor HDMI is niet de eerste onderscheiding voor een vorm van DRM (digital rights management). In 1985-86 kreeg het bedrijg M/A Com een Emmy voor zijn bijdrage aan encryptie- en scrambling-technologie voor satelliet-tv. Maar HDMI is wel de eerste DRM-technologie die een onderscheiding ontvangt die ook legale content kan blokkeren.

De Emmy wordt aan tien bedrijven gegeven die substantieel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de HDMI-standaard. Deze bedrijven zijn: Hitachi, Panasonic, Philips Consumer Electronics, Silicon Image, Sony, Thomson, Toshiba, Intel, Japan Aviation Electronics (JAE) en Molex.


Website: emmyonline.tv

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: