abonneren

HDMI neemt het stokje over van DVI

De populariteit van HDMI (high definition multimedia interface) groeit enorm, waardoor het gebruik van de hdmi-verbindingen langzamerhand groter wordt dan van DVI (digital Visual Interface).Volgens een rapport van markt analist In-Stat, is hdmi vooral populair bij consumenten elektronica apparaten maar wordt het ook steeds meer gebruikt in pc's en notebooks.

Het gebruik in pc's is verdubbeld van 6,1 %  in 2007 tot 12,3 % in 2008. Het hdmi-gebruik in mobiele apparaten is zelfs met 76 % gegroeid in dezelfde periode. Verwacht wordt dat deze trend zich zal voortzetten met een jaarlijkse groei van ruim 20 % tot 2013. Het succes van hdmi wordt aangevoerd door de consumenten elektronica (CE) aldus In-Stat.

HDMI wordt nu bijna universeel toegepast in digitale televisies, die goed zijn voor de grootste groep van hdmi-gebruik. De tweede groep die groeit zijn de draagbare CE-apparaten, zoals de digitale camcorders, digitale fotocamera's en de draagbare mediaspelers. De verkopers hopen dat de toepassing van hdmi zich zal voortzetten bij mobiele telefoons, waar de verkoop van een miljard stuks een uitdagende doelstelling vormt.

Het onderzoek toont aan dat de groei van hdmi resulteert in een geleidelijke daling van het gebruik van dvi. Voorspeld wordt een daling van producten met dvi met 8,1 % per jaar tot 2013.

Het succes van hdmi wordt toegeschreven aan de kleinere en eenvoudigere vormgeving en de mogelijkheid om ook audio-signalen naast de hd-video te transporteren. De aanbieders van beschermde content zijn blij dat de toepassing van hdcp (high-bandwith digital content protection) het mogelijk maakt om de rechten van de media te beschermen.

Het gebruik van hdmi zal verder toenemen door de opkomst van kleinere connectoren als mini-hdmi en micro-hdmi. Deze zijn door hun bescheiden afmetingen, makkelijker toe te passen in mobiele apparaten

Nieuwere standaards liggen al  op de loer, zoals display-port, tot nu toe vooral te vinden op grote monitoren en de optische verbindingstandaard Light Peak, die door Intel wordt ontwikkeld als universeel digital transportmedium.

Via: The Inguirer

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord