abonneren

HD-films kijken op je Xbox 360? Koop een extra HDD

Toen Microsoft zijn nieuwe Xbox Live Video-dienst bekendmaakte waren veel gamers bezorgd over hoe lang het zou duren totdat de 20GB harde schijf in hun Xbox 360 vol zou zijn. Microsofts advies? Koop maar een extra harde schijf.Veel gamers hebben op de kleine harde schijf al veel gamedemo’s, muziekvideo’s, gametrailers en savegames gezet. Films en televisieshows van HD-kwaliteit zijn dermate groot dat de 20GB opslagruimte al snel niet meer genoeg is.

Microsoft wil niet de geruchten over een 80GB harde schijf voor de Xbox 360 bevestigen, maar Aaron Greenberg – de Group Product Marketing Manager voor de Xbox-console – heeft wel het volgende advies voor gamers die meer opslagruimte willen: “Zet je Live-account op een memoryunit zodat je ruimte hebt op de harde schijf om je games op te zetten. Koop een extra 20GB harde schijf voor het bewaren van films en televisieshows”.

Greenberg geeft toe dat het geen ideale oplossing is, maar het is het enige wat eigenaren van een Xbox 360 op dit moment kunnen doen om opslagruimte vrij te maken zodat ze Xbox Live-videocontent kunnen downloaden. Het zou natuurlijk nog makkelijker zijn wanneer Microsoft het toe zou staan dat gebruikers gewoon een externe harde schijf of een usb-thumbdrive op hun Xbox 360 kunnen aansluiten, maar dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren.

Disservice
Vlak na het bekendmaken van de Xbox Live-videodienst heeft concurrent Sony gezegd dat Microsoft met de nieuwe dienst een disservice verleent aan zijn minder rijke klanten. Volgens Sony negeert Microsoft alle klanten die een kale Xbox 360 zonder harde schijf hebben gekocht. Sony benadrukte dat het instapmodel van zijn aankomende Playstation 3-console met een 20GB harde schijf komt. “We willen geen tweedeling creëren onder onze klanten of klanten buitensluiten omdat ze geen geld hebben om de dure versie te kopen”, aldus Sony PR-baas Dave Karraker.

Website: Microsoft Xbox Live

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: