abonneren

HD-DVD verslaat Blu-Ray in China

Hoewel blu-ray de strijd met hd-dvd gewonnen heeft, is er één bastion waar Toshiba's hd-formaat mateloos populair blijkt: China. Het Chinese opslagformaat China Blue High-Definition Disc (cbhd), gebaseerd op hd-dvd, verkoopt aanzienlijk beter dan blu-ray.Na het mislukken van het hd-dvd-formaat heeft Toshiba zijn productiefabrieken verkocht aan een aantal Chinese bedrijven. Die hebben de hd-dvd-techniek omgedoopt in het cbhd-formaat, dat inmiddels 3 procent van de Chinese markt heeft veroverd. Dat is aanzienlijk meer dan het blu-ray-formaat, dat simpelweg te duur is voor Chinezen.
Nu lijkt dit een weinig interessant gegeven voor Europa en Amerika, maar wie zich bedenkt dat China de grootste marktpopulatie en het grootste marktpotentieel ter wereld bezit, snapt dat Sony (en andere blu-ray-supporters) zich toch even achter hun oren krabben.

Cbhd wordt ondersteund door Shinco, TCL en Tsinghua Tongfang, drie grote Chinese spelers. Gelukkig voor het blu-ray-kamp zijn Taiwanese odd-fabrikanten nog niet bereid gevonden dit formaat te ondersteunen. Een tweede formatenoorlog lijkt dus gelukkig niet voor de hand te liggen...

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord