abonneren

Hd-dvd leeft door in China... als CBHD

De Chinese fabrikant Shanghai United heeft zojuist een aantal van Toshiba's oude hd-dvd-productielijnen in gebruik genomen. De productielijnen worden gebruikt voor het CBHD-formaat, voorheen bekend als CH-DVD en technisch verwant aan hd-dvd.CBHD staat voor'China Blue High-Definition Disc'. Dit formaatstond voorheen bekend als CH-DVD. CBHD is China's variant op het inmiddels ter ziele gegane hd-dvd-formaat, waarin alleen van een andere (softwarematige) codec gebuik gemaakt wordt.
Hoewel er even twijfel ontstond over het Chinese formaat na de teloorgang van hd-dvd, staat de gehele Chinese industrie inmiddels weer als één man achter het formaat. Door het gebruik van een eigen codec en bestaande hd-dvd-lijnen is de productie van CBHD-schijfjes uiterst aantrekkelijk.

Een normale dvd-productielijn ombouwen voor CBHD kost ongeveer €500.000, aanzienlijk minder dan de €2.5 miljoen die nodig is een productielijn om te bouwen voor blu-ray. Daarnaast bedragen de royalties voor CBHD slechts 55 yuan (ca €5), ver onder het niveau van de blu-ray-royalties. Ook aantrekkelijk is dat de keerzijde van een CBHD gebruikt kan worden om een normale dvd-versie van een film op te slaan.

Massaproductie van CBHD-schijfjes zal in het vierde kwartaal aanvangen, al zullen de eerste producten al rond het begin van de Olympische Spelen verkrijgbaar zijn.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord