abonneren

Hd-dvd-key werkt niet meer op nieuwe titels

Vanaf volgende week komen er hd-dvd-films in de schappen die niet meer gekraakt kunnen worden met de hex-key die over het internet circuleert.
De aanpassing aan het encryptieschema volgt vier maanden na de aankondiging dat de AACS-encryptie gekraakt werd.

Door het achterhalen van de hex-key van de AACS-encryptie zijn hackers in staat geweest alle hd-dvd-titels en een klein deel van de blu-ray-titels te kopiëren en verspreiden via het internet. Ook worden inmiddels hd-dvd-titels gekraakt via de hd-dvd-speler van de Xbox 360, die via usb op een computer kan worden aangesloten.

Volgens de AACS Licensing Administration doen ze er alles aan om hackers dwars te zitten. Inmiddels zijn ze begonnen met een 'revokation'-strategie, wat inhoudt dat spelers nieuwe titels niet kunnen afspelen zonder een firmwareupdate van de hardware. Deze firmwareupdate maakt meteen de oude keys ongeldig.

Analisten zijn bang dat het kat-en-muis-spel uiteindelijk in het voordeel van de hackers zal worden beslecht. Bij elke aanpassing aan de hard- en software zullen hackers meer begrip en vat krijgen op het AACS-systeem, wat uiteindelijk zal leiden tot betere hacks.

Yahoo! News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie