abonneren

Hd-dvd is weer springlevend... in China!

Het Chinese bedrijf Pri Laneo heeft de wereld laten weten dat het de rechten heeft gekocht op alle relevante patenten en technologieƫn voor het vervaardigen van hd-dvd-spelers en -schijfjes. Daarmee neemt Pri Laneo het stokje over van Toshiba, die de steun voor het formaat beƫindigd heeft.Pri Laneo heeft ook een aantal deals gesloten voor het drukken van hd-dvd-schijfjes en het distribueren van films van een aantal pornomaatschappijen en Bollywoodstudio's.
Volgens Pri Laneo zal het de hd-dvd-drives wereldwijd gaan verkopen en zullen vooral huidige hd-dvd-bezitters blij zijn dat ze nieuwe spelers kunnen kopen. Deze maand worden de eerste hd-dvd-spelers in China verwacht, in Amerika zien de eerste spelers rond het derde kwartaal het levenslicht en in Europa moeten we wachten tot rond de jaarwisseling.

De spelers worden behoorlijk goedkoop. De verwachtig is dat een hd-dvd-speler minder dan € 100 gaat kosten (770 yuan), terwijl een hd-dvd-brander voor de pc net wat meer dan € 50 zal kosten (530 yuan). De spelers zullen dvd's upscalen naar 1080p en ook ogg en xvid af kunnen spelen. Divx wordt omwille van de licenties nog niet ondersteund, maar Pri Laneo heeft verklaard hier druk mee bezig te zijn.

CD Freaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie