abonneren

HCC Linux-platform opgericht

Computervereniging HCC richt het Platform Linux op. Dit is bedoeld om de krachten te bundelen van alle Nederlandse Linux gebruikers. Het platform richt zich daarbij op zowel beginners als gevorderden. Zowel leden van HCC als niet-leden kunnen op dit platform terecht om onderlinge ervaringen uit te wisselen ten aanzien van de Linux-systemen. Op deze manier kunnen onervaren gebruikers die vragen hebben over Linux in contact komen met gevorderden die dit open source besturingssysteem beheersen.

Het doel van dit platform is om alle kennis rondom het besturingssysteem Linux te bundelen die binnen de Interessegroepen en Regio's van HCC bestaat. Deze wordt gecombineerd met de know how afkomstig uit al bestaande groeperingen buiten de HCC als Ubuntu NL, de Polder Linux User Group (PLUG), BIT en de vereniging NLLGG. Daarnaast wil het platform Linux-gebruikers met elkaar in contact brengen. Op internet wordt daarvoor een website ingericht, en in het najaar wordt de eerste jaarlijkse Linux Themadag georganiseerd.

Op de website http://www.hcc-linux.nl/ worden binnenkort vele Linux-activiteiten aangekondigd die ondermeer door de Interessegroepen en Regio's van HCC worden georganiseerd. Ook komen er handig tips en links.

Op zaterdag 31 oktober a.s. wordt de Linux Themadag georganiseerd in De Reehorst te Ede, waarop Linux-gebruikers elkaar kunnen ontmoeten. Zowel beginners als gevorderden zijn hartelijk welkom.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie