abonneren

Hausse aan Jackson en Fawcett malware-spam

Diverse internetbeveiligers waarschuwen voor de enorme stroom aan kwalijke spam die onmiddellijk na de dood van actrice Farah Fawcett losbarstte. Ook manen ze internetters om spamberichten over Michael Jackson, die zonder enige twijfel de komende uren massaal de wereld in gestuurd zullen worden, niet te openen.In het geval van Fawcett zijn er volgens Webroot zijn er inmiddels honderden verschillende pagina's waar je foto's en video's van Fawcett zou kunnen bekijken.
Wie op de zogenaamde videoplayer klikt, wordt besmet met een drietal heel nare stukken malware: Trojan-Cognac, Trojan-Zoeken en Adware-Sabotch.

Beveiligers waarschuwen in hun blogs nu ook massaal voor alles wat met Michael Jackson te maken heeft. Opvallend, volgens de mensen van de Nederlandse site Security.nl, omdat er meestal pas geschreven wordt over aanvallen die al gedetecteerd zijn, zoals bij Fawcett. Op dit moment is er nog geen Jackson-spam gesignaleerd, maar dat is echt een kwestie van uren.

Niet alleen moeten internetters mailberichten over de beide sterren weggooien, ook moeten ze oppassen wanneer ze op internet informatie over hen willen opzoeken. Steeds vaker manipuleren cybercriminelen zoekresultaten van Google (en andere zoekmachines) dusdanig dat links naar geïnfecteerde websites een prominente plaats krijgen. Wie momenteel zoekt op Farah Fawcett Dead loopt een niet onaanzienlijke kans om op zo'n besmette website terecht te komen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: