abonneren

Hasselblad introduceert 50-megapixel-camera

Niet tevreden met uw 12-megapixel digitale spiegelreflex? Dan begin maar vast met sparen. Hasselblad heeft zojuist hun gloednieuwe H3DII-50 aangekondigd, in samenwerking met Kodak. Deze professionele spiegelreflex heeft een 50-megapixel beeldsensor.Natuurlijk zegt het aantal megapixel niet alles: belangrijker is de grootte van de beeldsensor. Dit zit bij de H3DII-50 ook wel goed: met 36x48mm heeft deze camera de grootste beeldsensor ter wereld. Dat staat dus garant voor beelden van een ongekende scherpte en detail.
Uiteraard zijn de resulterende foto's nogal omvangrijk: hou rekening met 65 MB per foto. De camera schiet niet alleen in raw-formaat, maar ook in Adobe's dng wat bewerking in Photoshop vergemakkelijkt. Met deze enorme bestandsgroottes is het maken van serieopnames wat lastiger: de camera kan slechts één foto per seconde schieten.

Verder zien we op de H3DII-50 een 3-inch display, een heatsink voor de ccd en optionele gps-accessoires. De camera schiet foto's met iso-waarden tussen de 50 en 400, maakt gebruik van compact flash-kaarten en de prijs is nog niet bekend maar zal vermoedelijk rond de $40.000 dollar komen te liggen. Zoals we al zeiden: begin maar vast met sparen...

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: