abonneren

Hasbro claimt rechten naam Transformer Prime

Het is speelgoedfabrikant Hasbro in het verkeerde keelgat geschoten dat Asus zijn nieuwste tablet heeft getooid met de naam Eee Pad Transfomer Prime. Hasbro wil nu een verbod op het gebruik van deze naam door Asus.


Hasbro meent als fabrikant van Transfomers de rechten op deze naam te hebben. De nieuwe Asus Eee Pad Transformer Prime is nu uitgekomen in de Verenigde Staten en komt begin januari bij ons op de markt. Hasbro eist nu dat Asus de naam verandert. De speelgoedfabrikant vindt namelijk dat het handelsmerk van de Transformers-franchise wordt geschonden met de naam voor de nieuwste Android-tablet van Asus.

De franchise bestaat uit films, comics, tv-series, videogames, speelgoed en meer van de robots die van vorm kunnen veranderen. In de tv-serie en de film is Optimus Prime de leider van de autobots.

Asus noemt zijn tablet, dat ook gebruikt kan worden als notebook, met een afneembaar toetsenbord-dock, natuurlijk niet voor niets ‘transformer’. Kennelijk kon Hasbro dat nog wel door de vingers zien. In combinatie met ‘Prime’ begint het toch wel erg veel op het personage uit Transformers te lijken. Hasbro wil waarschijnlijk niet dat consumenten denken dat de tablet van Asus een gelicenseerd product is.

Schadevergoeding en verbod
De speelgoedfabrikant eist een schadevergoeding en wil een tijdelijk verkoopverbod op de Transformer Prime-tablet. Asus heeft 21 dagen om te reageren. Of dit verbod dan ook meteen in Nederland zal gelden als Hasbro gelijk krijgt, is niet bekend.

Voor wie precies wil weten waar het om gaat, Hasbro noemt de volgende trademarks:   245526136897203468487,76690677 en 85008156, De laatste trademark heeft betrekking op de Transformers Prime-animatieserie uit 2010.

Via: The Verge

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie