abonneren

Hartpatiënt krijgt draagbaar elektronisch dossier mee

Sinds vandaag geeft het UMCN St Radboud hartpatiënten die een operatie moeten ondergaan een cardiostick mee. Het is de bedoeling dat de patiënt dit draagbare EPD bij zich draagt in de periode voor de operatie zodat artsen, in geval van nood, de gegevens direct kunnen raadplegen.Op de stick - die via usb op elke computer is uit te lezen - staan persoonlijke medische gegevens zoals medicijngebruik, of er een pacemaker of ICD is geplaatst, ecg's, allergiën, catheterisatiegegevens, enzovoorts.
De verwachting is dat de patiënten zich in deze periode tot aan hun hartoperatie met de kaart op zak veiliger voelen. Na de hartoperatie wordt ook de ontslagbrief op de kaart gezet.

De proef die vandaag begint is erop gericht om na te gaan of de cardiostick in de praktijk aan de verwachtingen voldoet.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord