abonneren

Harde schijf te lijf

Al jarenlang publiceren de media artikelen over gevonden of gekochte harde schijven waarop nog informatie is terug te vinden. Het goed en grondig wissen van een harde schijf blijkt voor veel mensen nog steeds een lastig te klaren klusje. Reden voor PCM om eens diep in deze materie te duiken en in het komende nummer (eind deze week in de winkel) een drietal uitgebreide workshops te presenteren.
 
PCM gaat aan de slag met KillDisk en Darik’s Nuke And Boot, twee programma’s die zonder tussenkomst van Windows hun wiswerk doen. Ook gaan we een harde schijf te lijf met een ijzersterke magneet. Het is algemeen bekend dat je een magneet uit de buurt van een harde schijf moet houden,  in verband met wisgevaar. Maar is dat ook echt zo? Klopt het dat een magneet in staat is om in enkele seconden een gehele harde schijf te wissen? PCM neemt de proef op op de som en overhandigt daarna de harde schijf aan Attingo Datarecovery, een dataherstelbedrijf dat voor PCM onderzoekt of er op de geheugendrager nog informatie is terug te vinden. Het resultaat? Dat lees je in de nieuwe PCM. Overigens hebben we onze magneettest ook gefilmd en als de nieuwe PCM in de winkel ligt, kun je het resultaat in de videosectie op PCMweb.nl site bekijken.
 
Marc Boersma, redacteur PCM  
 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Opinie, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord