abonneren

Hard Rectangular Drive: de toekomstige harddisk?

De harde schijf is al jarenlang vrijwel ongewijzigd gebleven; een aantal draaiende magnetische schijven waar ééntjes en nulletjes op geschreven worden. Solid state drives staan te trappelen om deze techniek te verdringen, maar er is een ander alternatief.Solid state drives zijn nog steeds geen écht alternatief voor de harde schijf. Ze zijn véél te duur en er is nog maar weinig bekend over de levensduur van de flashcellen. Volgens DataSlide is de solid state drive dan ook niet de beoogde opvolger van de harde schijf, maar hun eigen hard rectangular disk (hrd).
De gepatenteerde hrd-technologie maakt het mogelijk 160.000 iops (input/output operations per second) uit te voeren en een doorvoersnelheid van 500 MB/s te behalen met minder dan 4 watt aan energieverbruik.

Een hrd bestaat uit een aantal rechthoekige, magnetische schijven die door middel van een speciaal smeermiddel (op basis van diamant) gescheiden worden. Er worden maar liefst 64 drivekoppen gebruikt om de data uit te lezen. De eerste hrd's bevinden zich nog in het prototypestadium, maar kunnen wel al met de huidige productiemiddelen gemaakt worden. Het kan nog wel even duren voor de eerste commerciële hrd het levenslicht ziet, maar volgens DataSlide zou het prototype al een capaciteit van 36 GB hebben.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie