Hans Reiser veroordeeld voor moord op zijn vrouw

Softwareprogrammeur Hans Reiser is gisteren veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Reiser is bekend in de Linux-gemeenschap als de drijvende kracht achter het ReiserFS-bestandssysteem. Reiser ontkent dat hij zijn vrouw vermoord heeft en denkt dat ze ergens anders een nieuw leven begonnen is.Hans Reiser (44) is gisteren veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Zijn vrouw, Nina Reiser, is meer dan een jaar geleden verdwenen nadat ze hun twee kinderen bij Hans Reiser achterliet. De twee woonden al enige tijd niet meer samen. Het lichaam van Nina Reiser is nooit gevonden.

Hans Reiser, ontwerper en programmeur van het ReiserFS-bestandssysteem, heeft altijd ontkend zijn vrouw vermoorde te hebben maar gaf voor de rechtbank rammelende verklaringen en antwoorden. De aanklagers vonden dat er, ondanks het ontbrekende lichaam, voldoende bewijs was Reiser te veroordelen. Zo waren de twee verwikkeld in een bitter echtscheidingsproces, zijn er bloedsporen gevonden in zijn huis en auto en goede vrienden van Nina verklaarden dat ze nooit in staat zou zijn haar kinderen achter te laten. Daarnaast heeft Hans Reiser zich verdacht gemaakt door vlak na haar verdwijning de passagierstoel van zijn auto te verwijderen, de vloer industrieel te laten reinigen en flinke geldbedragen op te nemen. Bij zijn aanhouding in 2006 had hij duizenden dollars op zak.

Reiser getuigde dat hij de autostoel verwijderd heeft om beter in zijn auto te kunnen slapen. Om dezelfde reden heeft hij de vloer van zijn auto laten reinigen. Hij zou het geld bij zich hebben om de programmeurs van zijn bedrijf uit te kunnen betalen. Wel gaf hij toe zijn vrouw te haten.

CNN

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: