abonneren

HANDS-ON: Deze rare hybride tablet/laptop van Acer is best goed (video)

Acer doet soms ineens gekke dingen. Waar het bedrijf altijd goede laptops maakt en ook in de tabletmarkt tegenwoordig helemaal geen slechte apparaten levert, produceert het soms ineens iets totaal anders. De Aspire R13 is zo'n apparaat - het is geen tablet, het is geen laptop, maar het is een vreemde constructie van beide vormen. Maar als je er van houdt is het best mooi.

Acer zweert dat de voorganger van de Aspire R13 erg goed verkocht is, dus is een verbeterde versie een logische stap. De Aspire R13 is ongeveer hetzelfde apparaat, waarbij het scherm als het ware als een tablet te gebruiken is - maar wel eentje die vastzit aan het apparaat.

Niet te beschrijven

Via twee pootjes is het scherm te kantelen rondom zijn as, waardoor je niet alleen het scherm in iedere kijkhoek kan zetten maar het apparaat ook kunt gebruiken als tablet of om op te schrijven met de bijgeleverde stylus. Eigenlijk is het apparaat niet te beschrijven, dus hebben we er maar een filmpje van gemaakt.

Voor de liefhebber

Het is een vreemd apparaat voor een specifieke doelgroep, en de auteur van dit artikel valt daar niet onder. Maar er zijn ongetwijfeld lezers die een praktische functie kunnen bedenken voor de Aspire R13, en als dat zo is heb je een erg goed apparaat in handen. Je moet er van houden.

De Aspire R13 komt eind dit jaar op de markt voor 999 euro. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ifa2014

Laatste reactie