abonneren

HackingTeam en Boeing wilden malware-verspreidende drones maken

Dat je drones tegenwoordig ook al moet beveiligen tegen malware, is een harde realiteit. Maar dat de onbemande vliegtuigjes tegenwoordig ook al zelf een malware-gevaar zijn, dat is nieuw. Toch blijkt dat uit documenten uit de hack op HackingTeam, dat samenwerkte met Boeing om drones te bouwen die malware konden verspreiden.
Daarover doken emails op op klokkenluiderswebsite Wikileaks. Het Italiaanse HackingTeam was in gesprek met Boeing om eigen drones te bouwen, die spyware en andere malafide programma's konden injecteren op computers.

Als je nog eens wil nalezen hoe het ook alweer zat met de beruchte hack op HackingTeam, kun je
hier terecht voor meer informatie.

Man-in-the-middle

Het gaat daarbij om een geavanceerde man-in-the-middle-aanval, waarbij een drone over een gebied met bijvoorbeeld cafés of koffiezaken moet vliegen. Wanneer een 'verdachte' zijn computer op zo'n openbaar netwerk gebruikt, is het mogelijk voor de drone om de software te injecteren op het systeem.

Beginfase

De ontdekte documenten gaven aan dat de gesprekken nog in de beginfase waren. Het lijkt er niet op dat Boeing of HackingTeam al actief werkten aan de soft- of de hardware. Ook werden er nog geen potentiële klanten gevonden in de gegevens, dus je hoeft niet voorlopig nog niet bang te zijn binnenkort door een drone gehackt te worden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Drone, hacking, Spyware, Malware, hackingteam