Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Hackers verbaasd over slechte encryptie iPhone 3GS

De bekende iPhone security-hacker Jonathan Zdziarski heeft zich lacherig uitgelaten over de encryptiebeveiliging van de iPhone 3GS. Apple is het bedrijfsleven tegemoetgekomen met een sterk verbeterde encryptie, maar hackers laten geen spaan van deze encryptie heel.Dat het encryptiemechanisme van de iPhone 3GS uiteindelijk gekraakt zou worden zal niemand verbazen, maar het gemak waarmee baart zorgen. Volgens Zdziarski is de encryptie van de iPhone 3GS zo slecht, dat hij zakelijk gebruik van de smartphone afraadt.
Het is niet moeilijker een beveiligde iPhone te kraken dan een niet-beveiligde iPhone. Zdziarski claimt dat Microsoft (met Windows Mobile) en RIM (met Blackberry) veel betere encryptiemechanismes bieden en dus veel aantrekkelijker zijn voor bedrijven die hun gevoelige informatie uit de handen van concurrenten willen houden.

Wired

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie