abonneren

Hackers steeds meer geïnteresseerd in Apple

Apple was er altijd trots op dat hun besturingssysteem zelden het doelwit was van hackers en spyware, maar de groeiende populariteit van Mac OS X en de iPhone lijken nu het effect te hebben dat steeds meer hackers hun pijlen richten op Apple's paradepaardjes.Beveiligingsexperts waarschuwen er nu voor dat de iPhone en de Mac steeds vaker het doelwit zullen worden van hackpogingen.
Ze hebben aanwijzingen dat hackers massaal overstappen van Windows-gerelateerde aanvallen naar Apple-gerelateerde aanvallen en op zoek zijn naar gaten door middel van 'reverse engineering' (het herleiden van programma's naar de originele code). Dat Apple overgestapt is op een x86-architectuur maakt het voor de hackers alleen maar makkelijker, omdat ze hier al veel ervaring mee hebben.

Sydney Morning Herald

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord