Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Hackers richten zich nu op Microsoft Word

Na verspreiding via email richten hackers zich nu op verspreiding van malware via Word-documenten. Oppassen met het openen van attachments, dus! Hackers maken gebruik van een lek in Windows om de malware aan Word-documenten toe te voegen.Hackers maken gebruik van een 'buffer overflow'-fout in Windows. Door het verwerken van een bepaalde code in een Word-bestand kan er tijdelijk de controle over het systeem verkregen worden; malware die zich in het Word-bestand vindt wordt zo ongemerkt geïnstalleerd.
Het probleem speelt bij oudere Windows-versies, zoals Windows XP of Windows Server 2003 SP1. Gebruikers van Vista kunnen opgelucht ademhalen: de 'buffer overflow'-methode is hier niet mogelijk.

Het probleem zit hem in de Jet Database Engine, waarvan er een verouderde versie in de genoemde besturingssystemen zit. Het lek is al langer bekend, maar Microsoft heeft altijd gezegd dat het lek weinig risco met zich meebrengt. Het bedrijf adviseert klanten nu een firewall en antiviruspakket te draaien. En uiteraard geen attachments te openen van onbekenden...

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie