abonneren

Hackers krijgen Cortana werkend op Android

Een aantal hackers heeft Microsofts slimme spraakassistent Cortana werkend gekregen op een Android-smartphone. Iedereen die het slimme Google Now echter liever verruilt voor dat van Microsoft komt echter bedrogen uit - je kunt voorlopig alleen Italiaans tegen het programma praten. Bovendien werkt Cortana nog verre van perfect.
Cortana werd 'gehackt' door een stel Italiaanse hackers die zich het OrangeSec-team noemen. De Italiaanse port heet Porta├▒a, en is voorlopig alleen in het Italiaans te gebruiken.

Port

Ook mankeert er nog een hoop aan de port. Die is bijvoorbeeld nog niet offline te gebruiken. Ook is het systeem niet geïntegreerd in Android, zoals dat wel het geval is bij Windows 8.1 en Windows 10. Daarbij is Cortana overal in het OS te gebruiken - bij Android moet er een speciale app voor worden opgestart.

Presentatie

Toch werkt Cortana redelijk goed, zoals de hackers in de presentatie laten zien.

Slimme assistent

Cortana is de slimme assistent van Microsoft, die de concurrentie aan moet gaan met Google Now en Apples Siri. Cortana komt standaard in Windows 10 te zitten, zowel in de desktopversie als in de mobiele apparaten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: