Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Hackers krijgen Cortana werkend op Android

Een aantal hackers heeft Microsofts slimme spraakassistent Cortana werkend gekregen op een Android-smartphone. Iedereen die het slimme Google Now echter liever verruilt voor dat van Microsoft komt echter bedrogen uit - je kunt voorlopig alleen Italiaans tegen het programma praten. Bovendien werkt Cortana nog verre van perfect.
Cortana werd 'gehackt' door een stel Italiaanse hackers die zich het OrangeSec-team noemen. De Italiaanse port heet Portaña, en is voorlopig alleen in het Italiaans te gebruiken.

Port

Ook mankeert er nog een hoop aan de port. Die is bijvoorbeeld nog niet offline te gebruiken. Ook is het systeem niet geïntegreerd in Android, zoals dat wel het geval is bij Windows 8.1 en Windows 10. Daarbij is Cortana overal in het OS te gebruiken - bij Android moet er een speciale app voor worden opgestart.

Presentatie

Toch werkt Cortana redelijk goed, zoals de hackers in de presentatie laten zien.

Slimme assistent

Cortana is de slimme assistent van Microsoft, die de concurrentie aan moet gaan met Google Now en Apples Siri. Cortana komt standaard in Windows 10 te zitten, zowel in de desktopversie als in de mobiele apparaten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie