abonneren

Hackers kraken ook iPhone met nieuwste bootloader

George Hotz, beter bekend als GeoHot in de hackersscene, heeft de iPhone-scene weer op z'n kop gezet: de tot nu toe onhackbare iPhone met bootloader 4.9 is nu gekraakt. Dat betekent dat alle in omloop zijnde iPhones nu weer geheel open liggen voor de hackersgemeenschap.GeoHot raadt mensen aan niet via iTunes te upgraden naar de nieuwe firmware 1.1.3, maar te kiezen voor 1.1.2 en via een speciale developersupgrade naar 1.1.3 te upgraden. Hij heeft het voor elkaar gekregen om bootloader 4.9 te hacken voor iPhones die standaard met firmware 1.1.2 en 1.1.3 geleverd worden.
Deze iPhones golden tot voor kort als onkraakbaar en konden daarom alleen met het AT&T-netwerk gebruikt worden.

Het hele proces is niet bedoeld voor mensen zonder technische kennis, maar een unlock kan in 15 minuten gedaan worden zonder verlies van functies van de iPhone. Het unlocken van de baseband zou volgens GeoHot 'toekomst-bestendig' moeten zijn, zodat alleen een jailbreak nodig is bij nieuwe firmwareversies, maar hij durft dit niet te garanderen. Apple heeft tot nu toe bij nieuwe firmwareversies de baseband met rust gelaten, maar zou hier bij een volgende firmwareupdate verandering in kunnen brengen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord