abonneren

Hackers gebruiken namen beroemdheden

Veel internetgebruikers zijn op zoek naar nieuwe roddels over hun favoriete beroemdheden. Hackers hebben dit ook door en gebruiken de namen van beroemdheden om websurfers in de val te lokken.Volgens beveiligingsbedrijf McAfee zijn Brad Pitt en Beyonce de gevaarlijkste beroemdheden om informatie over te zoeken. Hackers gebruiken vooral de namen van deze acteur en zangeres om websurfers naar sites te lokken waar ze ongemerkt malware naar hun computer downloaden.

Websurfers zijn niet alleen op zoek naar nieuwe roddels over hun favoriete beroemdheden, maar ook naar wallpapers, ringtones en screensavers. In ongeveer 18 procent van de bestanden zit malware, zoals een virus, spyware of adware.

Vooral in de VS is de "Cult of Personality" de laatste jaren gigantisch gegroeid. Het aantal mensen dat roddelwebsites bezoekt is meer dan alle sites over politiek, religie of gezondheid bij elkaar. Hackers maken handig gebruik van deze obsessie om hun malware op grote schaal te verspreiden.

Van de mannelijke beroemdheden zijn Brad Pitt en Justin Timerblake de gevaarlijkste namen om naar te zoeken. Bij de vrouwelijke beroemdheden zijn dit Beyonce en Heidi Montag. Deze laatste beroemdheid is actrice in de populaire tv-serie "The Hills". Andere beroemdheden waar hackers de namen van gebruiken zijn Mariah Carey, Rihanna, Fergie, Angelina Jolie, Jessica Alba, Cameron Diaz en George Clooney.

Met de malware kunnen hackers inbreken op de computers van internetgebruikers om persoonlijke informatie te stelen, zoals creditkaartgegevens, financiële informatie en SOFI-nummers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: