abonneren

Hacker 'lekt' einde Harry Potter op internet

Hoe loopt het af met Harry Potter? Gaat Harry dood? Of misschien Hermelien?
U hoeft niet langer meer nachten wakker te liggen want een hacker heeft de belangrijkste plotwendingen op het internet gezet.

Hacker ‘Gabriel' claimt dat hij een digitaal kopie van Rowlings zevende en laatste boek ‘Harry Potter and the Deathly Hallows' in zijn bezit heeft gekregen nadat hij wist in te breken in een computer van uitgeverij Bloomsbury.

Al maanden speculeren Potter-fans of schrijfster Rowling Harry, of één van zijn vrienden Ron of Hermelien, zal laten sterven in het laatste boek. Op 21 juli aanstaande komt het laatste deel uit, maar ‘Gabriel' heeft de belangrijkste details nu al op de website InSecure.org gezet. ‘Gabriel' is wel zo netjes geweest om op de site te vermelden dat het lezen van de plotwendingen ervoor kan zorgen dat het lezen van het boek minder leuk zal zijn. Uitgever Bloomsbury wil niet bevestigen of de verklapte details kloppen.

Indien de claim waar is, dan is dit een groot probleem voor uitgeverij Bloomsbury. De Potter-boeken zijn een wereldwijd literair fenomeen en miljoenen Potter-fans kijken reikhalzend uit naar ‘Deathly Hallows'. In april werden er bij de Amerikaanse boekenketen Barnes & Noble al meer dan een half miljoen exemplaren besteld, een record in de geschiedenis van het bedrijf. De Amerikaanse distributeur Scholastic gaat meer dan 12 miljoen exemplaren drukken om aan de Amerikaanse vraag te voldoen.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie