abonneren

Hacker krijgt Windows 95 draaiend op smartwatch

In de categorie "compleet zinloze hacks waar niemand iets mee kan" kunnen we een nieuwe winnaar toevoegen: een jonge hacker kreeg het voor elkaar Windows 95 op een smartwatch te draaien. Het besturingssysteem op de Samsung Gear Live kan alles wat het echte besturingssysteem ook kan, inclusief programma's opstarten vanuit het menu. Amusementswaarde: 10 punten. Nut: 0.

Apart detail is dat de hacker slechts 16 jaar is. Corbin Davenport zette een video online waarin hij de hack demonstreert.

Geen programma's

Windows 95 werkt in het filmpje op een Samsung Gear Live-smartwatch die op Android Wear draait. Het lukt niet om daadwerkelijke programma's te openen, omdat daarvoor niet genoeg geheugen in de smartwatch zit. De Gear Live heeft 512 MB aan RAM, wat meer is dan de meeste Windows 95-programma's nodig hebben, maar de smartwatch kan niet al dat geheugen gebruiken.

Leuk maar zinloos

Overigens heeft de hacker niet alleen Windows werkend gekregen, maar kan hij ook Doom en Minecraft op draaien. Je hebt er geen ruk aan, omdat het scherm veel te klein is en, laten we eerlijk wezen, omdat het Windows 95 is... Nuttig is het niet, maar leuk wel. We raden je echter af om het zelf te gaan gebruiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: windows95