abonneren

Hacker ingehuurd door mediaconcern News Corp

Een computerhacker heeft voor een Amerikaanse rechtbank bekent dat hij is ingehuurd door het mediaconcern News Corp om software te ontwikkelen waarmee ingebroken kon worden in het satellietnetwerk van een concurrent.Het bedrijf DISH Network Corp beschuldigt News Corp's NDS Group van bedrijfsspionage. Indien DISH in het gelijk wordt gesteld dan moet News Corp honderden miljoenen dollars aan schadevergoeding betalen.

Christopher Tarnovsky geeft toe dat hij een apparaat heeft gemaakt, genaamd de Stinger, dat kan communiceren met elke smartcard in de wereld. Een andere hacker, Tony Dionisi, heeft verklaard dat hij Tarnovsky heeft horen opscheppen over de Stinger tegen een werknemer bij NDS.

De NDS Group levert beveiligingstechnologie voor het wereldwijde satellietnetwerk. NDS ontkent de beschuldiging. Volgens NDS was Tarnovsky alleen ingehuurd om wat "reverse engineering" te doen. Het is niet ongebruikelijk in de elektronica-industrie om een programmeur in te huren om te achterhalen hoe een bepaalde technologie werkt.

Volgens de advocaat van DISH is Tarnovsky één van de beste hackers ter wereld. Tarnovsky zegt dat hij al tien jaar lang wordt betaald door Harper Collins, de uitgeefdivisie van News Corp. Eén van de eerste projecten die Tarnovsky deed voor NDS was het ontwikkelen van een programma dat de satelliet-televisiedienst DirectTV veiliger moest maken.

Volgens DISH was de software bedoeld om in te breken in het satellietnetwerk van DISH om beveiligingscodes te stelen, om vervolgens de markt te overspoelen met nagemaakte smartcards. Indien het plan van News Corp was gelukt dan had dit DISH minstens $900 miljoen gekost aan misgelopen winst en systeemreparaties.

Tarnovsky kreeg voor zijn werk $20.000 in cash. Het geld zat verstopt in kleine elektronische apparaatjes die naar Canada werden verstuurd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord