abonneren

“Hack bij Sony kwam vanuit eigen organisatie”

Amerikaanse onderzoekers hebben bewijs gevonden dat Sony is gehackt met een gestolen wachtwoord van een systeembeheerder. De vondst van dit bewijs is één van de redenen waarom Amerikaanse onderzoekers niet geloven dat Noord-Korea achter het hacken van Sony zit. CNN verwacht dat het Witte Huis vandaag uitspraak zal doen over de betrokkenheid van Noord-Korea.

In het artikel van CNN komt naar voren dat officials van de overheid nog steeds denken dat de aanval uit Noord-Korea afkomstig is en dat er ‘digitale voetsporen’ leiden naar Noord-Koreaanse betrokkenheid. Zij zijn van mening dat het een veelgebruikte tactiek is bij hackers om sporen achter te laten die suggereren dat er van binnenuit is geopereerd. Ook halen zij aan dat de aanval veel overeenkomsten heeft met een soortgelijke hack bij Zuid-Koreaanse banken vorig jaar. Bovendien was de codering van de hack in het Koreaans.
 

Ingrijpen van de Amerikanen

Mocht het Witte Huis Noord-Korea aanwijzen als de ‘verantwoordelijke’ voor de hack, dan zou dit een aantal gevolgen met zich mee kunnen brengen. Zo vertelt een official van de Amerikaanse overheid dat het vooral op economisch gebied harde maatregelen kan nemen tegen Noord – Korea. Zo zou een mogelijk gevolg kunnen zijn dat de Verenigde Staten alle Chinese banken op de vingers tikt die handelen met Pyongyang.  Eerder deden ze dit al bij Iran en in mindere mate bij Rusland.

The Interview

Deze week werd ook bekend dat Sony, The Interview niet uit zou brengen. Reden voor het terugtrekken van de film is het feit dat verschillende bioscoopketens terugdeinzen voor het vertonen ervan. De bioscoopketens zijn bang voor de bedreigingen van de hackersgroep Guardians of Peace. Mensen zouden een ‘verschrikkelijk lot’ tegemoet gaan wanneer ze de film bezoeken.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: The Interview, noord - korea

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord