abonneren

Haalt Google Microsoft in?

Google is hard op weg om Microsoft voor bij te streven. De beurswaarde van Google is gestegen naar 200 miljard dollar, terwijl Microsoft momenteel $ 215 miljard waard is.

De waarde van Microsoft is de afgelopen jaren geleidelijk gedaald maar is alleen in 2009 even onder de 200 miljard dollar geweest. De waarde van zoekgigant Google groeit de laatste tijd flink. Een opsteker voor Googles ex-CEO Eric Schmidt die eerder als CTO bij Sun Microsystems en CEO bij Novell het onderspit moest delven ten opzichte van Microsoft.

Google is niet de eerste die Microsoft inhaalt. Apple ging Google voor en staat met 353 miljard dollar ver boven Microsoft. Volgens analisten heef Apple zijn top wel bereikt. IBM doet het ook goed en is met 221 miljard dollar sinds vijftien jaar weer groter dan Microsoft.

Nu is het dan de beurt aan Google om Microsoft voorbij te streven. Wie is de volgende? Sociale netwerksite Facebook wordt in dit opzicht getipt als grote stijger. Met de plannen voor een beursgang wordt de waarde van Facebook momenteel geschat op honder miljard dollar. Als Facebook zijn succes kan volhouden en door blijft groeien kan Microsoft binnenkort wellicht worden ook door Facebook worden ingehaald.

Via: ZDnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: