abonneren

GTA4 groot succes voor Take-Two

Door het success van de videogame Grand Theft Auto 4 is de omzet van ontwikkelaar Take-Two hoger uitgevallen dan verwacht.In de eerste week na de lancering bracht GTA4 al $500 miljoen op. Tot nu toe heeft Take-Two 8,5 miljoen exemplaren direct aan consumenten verkocht en 11 miljoen exemplaren aan winkeliers. Analisten hadden verwacht dat er een heel jaar voor nodig was om 11 miljoen exemplaren van de game te verkopen.

Door het succes van GTA4 verwacht Take-Two dat de prijs van een aandeel met 10 dollarcent zal stijgen, van 45 dollarcent naar 55 dollarcent per aandeel. De omzet zal in het derde fiscale kwartaal tussen de $325 miljoen en $375 miljoen uitkomen. Take-Two heeft door het succes van GTA4 genoeg vertrouwen gekregen om een bod van $2 miljard door Electronic Arts af te slaan. EA gaat waarschijnlijk zijn bod verhogen.

Take-Two komt dit jaar nog met de videogames "Midnight Club: Los Angeles", "Civilization Revolution" en "Carnival Games Mini Golf". Voor GTA4 brengt Take-Two begin volgend jaar twee nieuwe episodes uit. Deze episodes zijn alleen te downloaden door gamers met een Xbox 360.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: