abonneren

Groter scherm verbetert productiviteit aanzienlijk

Een Amerikaans onderzoek, geleid door James Anderson - professor aan de universiteit van Utah - heeft aangetoond dat een groter scherm aanzienlijk bijdraagt aan de productiviteit van werknemers. Anderson heeft een aantal proefkonijnen een 18 inch, 20 inch een 24 inch en een tweetal 20 inch schermen voorgeschoteld en vervolgens de productiviteit gemeten. De uitkomst was niet verwonderlijk. Een groter scherm draagt aanzienlijk bij aan de productiviteit van de werknemer.

De winst van een 20 inch scherm is 44 procent als het gaat om tekstverwerking en 29 procent als het gaat om spreadsheets. De winst bij een 24 inch scherm is respectivelijk 52 procent en 26 procent. Ongeveer hetzelfde als twee 20 inch schermen.

Overigens zet deze trend zich niet door bij een nog groter scherm. Sterker nog: deze nam af ten opzichte van het 18 inch scherm. Andersons verklaring: een persoon moet ook zijn werkgebied beheren. Bij een 26 inch scherm kost dit te veel tijd door de grote werkruimte, waardoor het weer ten kost van de productiviteit.

Bron: webwereld

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord