abonneren

Grote platenlabels klagen Ierse internetprovider aan

De vier grote platengiganten, EMI, Sony BMG, Universal Music en Warner Music, slepen de Ierse internetprovider Eircom voor de rechter. Ze eisen dat de provider maatregelen neemt tegen piraterij.
De provider zou medeverantwoordelijk zijn voor een inkomstendaling van 30% over de afgelopen zes jaar.

De vier platenlabels claimen dat de internetprovider geen actie heeft ondernomen tegen gebruikers die programma's als BitTorrent en LimeWire hebben gedraaid en auteursrechtelijk beschermd materiaal hebben uitgewisseld. De muziekverkopen zijn tussen 2001 en 2007 gezakt van € 146 miljoen naar € 102 miljoen.

Het is voor het eerst dat platenlabels een internetprovider aanklagen, in plaats van individuele gebruikers. Eircom claimt overigens dat het niet in staat is alle gebruikers te monitoren en dat dat ook niet de taak van een telecomprovider is. Volgens een Engelse studie is bewezen dat piraterij met 70% zou dalen wanneer internetproviders een actieve rol zouden aannemen in het controleren en waarschuwen van gebruikers. Overigens zijn er in Amerika enkele internetproviders die dit al doen, maar dit leidt over het algemeen tot flinke protesten bij klanten en overheidsdiensten.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord