Grote affaire-datingsite Ashley Madison gehackt

In Amerika zweten heel wat mannen en vrouwen peentjes, want een beruchte website voor vreemdgangers is gehackt. Daardoor dreigen de gegevens van ruim 40 miljoen mensen met een affaire op straat te komen liggen...
Het gaat om de beruchte website Ashley Madison, een dating-site voor mensen die al in een relatie zitten maar toch een affaire willen beginnen. Ashley Madison heeft vooral Amerikaanse leden. In Nederland is de site ook actief, maar het Nederlandse alternatief Second Love is veel groter.

Persoonlijke gegevens

Een groep hackers, die zichzelf "The Impact Team" noemt, heeft de inlog- en accountgegevens van ruim 37 miljoen gebruikers gestolen. Naast de wachtwoorden en gebruikersnamen zijn ook bijvoorbeeld persoonlijke berichten gejat die gebruikers onderling stuurden.

Openbaar maken

De hackers hebben gedreigd de gegevens openbaar te maken. Dat daarbij een hoop mensen in de problemen kunnen komen, maakt de hackers niet uit. "Het zijn smeerlappen die geen privacy verdienen", staat in een boodschap te lezen.

Offline

De hackers eisen dat Ashley Madison offline wordt gehaald. De oprichters van de website hebben inmiddels aangegeven dat ze een onderzoek zijn gestart met het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Maar misschien is dat wel juist de kat op het spek binden - veel gebruikers zijn in ieder geval boos, omdat zij vinden dat hun privacy niet genoeg beschermd werd door de dienst.

Betaald accounts verwijderen

The Impact Team heeft het met name voorzien op de 'verwijder-dienst' van Ashley Madison. De site maakt gebruik van een freemium-model waarbij je moet betalen voor bepaalde features, wat op zich niet heel uniek is. Wel apart is dat Ashley Madison 15 dollar (11 euro) vraagt om een account volledig te verwijderen. De hackers zeggen dat die verwijder-dienst helemaal niet werkt. "De meeste klanten gebruiken daarvoor een creditcard, maar de betaalinformatie inclusief naam en adres blijft gewoon op de servers bestaan."

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: website, dating, ashley madison