abonneren

Grootste concurrent Vista is (nog steeds) Windows XP

Microsoft maakt zich niet druk over de nieuwe besturingssystemen van Apple of Red Hat. De belangrijkste concurrent voor Windows Vista is nog steeds zijn voorganger Windows XP. Uit een onderzoek van Forrester Research blijkt dat nu meer bedrijven Windows XP gebruiken dan voor de lancering van Vista."Het grote nieuws is niet dat 32 procent van de onderzochte bedrijven zegt dat het tegen het eind van volgend jaar Vista gaat gebruiken, maar dat veel bedrijven uitkijken naar SP3 voor Windows XP," aldus Benjamin Gray, analist bij Forrester Research.
Zeventien procent van de bedrijven is van plan om in 2009 of 2010 over te stappen naar Vista.

Forrester Research hield het onderzoek onder ongeveer 600 Amerikaanse en Europese bedrijven die meer dan 1.000 werknemers in dienst hebben. Uit het onderzoek blijkt dat 84 procent van de bedrijven Windows XP gebruikt. Vorig jaar was dit nog 67 procent. Veel bedrijven kijken dan ook niet uit naar de eerste Service Pack voor Vista maar naar de derde Service Pack voor XP.

Net als SP1 voor Vista zal SP3 voor XP in het eerste kwartaal van 2008 uitkomen. SP3 voor XP zal het laatste Service Pack voor het oude besturingssysteem zijn.


Bron: PC World

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord