abonneren

Groot lek in pc-versie WhatsApp gedicht

Er heeft ruim een half jaar een ernstig beveiligingslek in de web-versie van WhatsApp gezeten. Daardoor was het mogelijk om via een vermomde vCard malware te installeren op pc's.
Dat ontdekte beveiligingsbedrijf Check Point, dat WhatsApp heeft ingelicht over het lek.

Web-versie

Het lek zit in de desktop-versie van WhatsApp, die het mogelijk maakt te chatten via de browser. Dat gebeurt niet native, maar door een koppeling met je smartphone.

Contact delen

Het lek maakte het mogelijk om een .BAT-bestand te versturen met kwaadaardige code. Daarmee is het mogelijk om malware te installeren op een systeem, zoals keyloggers of andere software.

Malware installeren

Het .BAT-bestand moest daarbij worden vermomd als vCard, het formaat waarmee contacten worden gedeeld op WhatsApp. Om de code uit te voeren, hoefden de aanvallers alleen maar een contact te delen en te zorgen dat de ontvanger het bestand opende.

Update

Het beveiligingsbedrijf heeft het lek direct aan WhatsApp bekend gemaakt. Dat heeft het direct gedicht, waardoor het inmiddels veilig is de web-app te gebruiken. Gebruikers waren echter ruim een half jaar kwetsbaar, waardoor iedereen die in die tijd een vCard heeft geaccepteerd mogelijk kwetsbaar is.

Als je WhatsApp Web gebruikt, hoef je geen update uit te voeren. De website wordt automatisch geüpdate.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Whatsapp, whatsapp desktop, whatsapp pc

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord